Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 50 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Konstrukce sila na cukr
Kotík, Libor ; Musil, Jiří (oponent) ; Zich, Miloš (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je statický návrh a posudek předpjatého sila na 50000t cukru. Zpracován je výpočtový model ocelové střešní konstrukce a jeho působení na konstrukci sila. Je stanoveno zatížení od uskladněného cukru. Je proveden optimální návrh a posouzení na mezní stav použitelnosti a únosnosti betonářské výztuže a vodorovného předpětí stěny sila včetně lokálních namáhání. Dále je proveden návrh betonářské výztuže dna sila a sloupu v podsilí a posouzení na mezní stav únosnosti. Součástí diplomové práce je i výkresová dokumentace, technická zpráva a vizualizace s postupem výstavby. Cílem práce je, návrh hlavních konstrukčních částí na základě požadované skladovací kapacity sila, mechanických vlastností skladovaného materiálu a technologického vybavení.
Marketingová komunikace
Filipová, Nikola ; Vašková, Anna (oponent) ; Schüller, David (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na marketingovou komunikaci společnosti Holding Brno-export s.r.o. Smyslem této bakalářské práce je zhodnocení současného stavu marketingové komunikace firmy, zabývající se především nákupu a prodeje potravinářských surovin. Dle výstupu provedeného dotazníkového šetření jsou následně navržena opatření, která mají za cíl přilákat potencionální zákazníky, udržet stávající zákazníky anebo i zvýšit povědomí o společnosti
Možnosti stanovení vybraných parametrů u energetických nápojů
Ošťádalová, Aneta
Bakalářská práce je literární rešerší zabývající se energetickými nápoji. V úvodní části práce je popsána obecná charakteristika energetických nápojů, jejich historie a legislativa. Další část práce je zaměřena na dostupnost energetických nápojů na českém trhu, jejich výrobu a jednotlivé suroviny používané k výrobě. V bakalářské práci jsou dále popsány přírodní alternativy, které se využívají pro výrobu energetických nápojů, mezi které patří ženšen pravý, guarana, cesmína paraguayská, ginkgo biloba či kolovník lesklý. Poslední část je věnována fyzikálním a chemickým metodám používaným pro analýzu jednotlivých složek energetických nápojů, jako je stanovení sacharidů, organických kyselin, vitamínů, alkaloidů, antioxidantů, aminokyselin, inositolu a glukuronolaktonu
Návrh na zavedení daně z cukru v České republice
Lamačová, Markéta ; Brychta, Karel (oponent) ; Semerád, Pavel (vedoucí práce)
Diplomová práce řeší problematiku zavedení daně z cukru v České republice a její zhodnocení z pohledu očekávané výnosnosti. Pozornost je věnována důvodům pro zdanění cukru a negativním dopadům na lidské zdraví. Při návrzích koncepčního rámce daně z cukru v podmínkách České republiky byly využity zkušenosti z vybraných států, ve kterých byla daň z cukru zavedena. Byla provedena analýza účinnosti a dopadů této daně. Výstupem práce je formulování návrhu de lege ferenda, jakým způsobem cukr zdaňovat v našich podmínkách. Současně jsou navržena opatření pro odstranění nedostatků, které se vyskytovaly ve vybraných státech.
Export potravinářského produktu vybrané společnosti na trh evropské unie
Filipová, Nikola ; Koubek, Lukáš (oponent) ; Chlebovský, Vít (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá expanzí produktu cukr na trh Evropské unie. Cílem práce je doporučit vhodnou strategii expanze, analyzovat vybraný trh a zhodnotit potenciál trhu pro vstup vybrané společnosti. Zaměříme se na průzkum maďarského trhu, který je pro firmu momentálně zajímavý, budeme zkoumat problematiku a následně ji analyzovat. V závěru zjistíme, jestli se na tento trh vyplatí s tímto produktem vstoupit a vyčíslíme možné první kroky. V teoretické části práce jsou vybrány možnosti vstupu na trh Evropské unie, dále představujeme vybranou společnost. V analytické části bude provedena analýza vybraného trhu a na závěr práce je navrhnuta strategie pro vstup.
Komoditní vertikála cukru v USA
Kuhrová, Tereza
Tato bakalářská práce je zaměřená na vývoj komoditní vertikály cukru v USA a blíže specifikuje její finální fáze. Sledována je zejména světová produkce cukru, produkce cukrové řepy a cukrové třtiny ve světě a ve Spojených státech americ-kých, stejně jako vývoj cen cukrových plodin a surového cukru a vývoj zahraniční obchod s cukrem.
Informovanost rodičů o rizicích spojených s vysokým příjmem jednoduchých cukrů u dětí v předškolním a mladším školním věku
Měšťanová, Michaela ; Váchová, Alena (vedoucí práce) ; Kočí, Jana (oponent)
Tato práce pojednává o nejčastějších rizicích, která jsou spojená s nadměrným příjmem cukru u malých dětí. V teoretické části je nejdříve rozebrána chemická stránka sacharidů, jejich dělení a způsob metabolismu. Připomeneme si, jak se sacharidy dělí, proč v našem organismu plní nezastupitelnou roli a také zmiňuji, které druhy sacharidů bychom měli našim dětem dávat denně a které naopak výjimečně. Dále jsou v teoretické části vyjmenovány nejčastější druhy cukru a sladidel (např. med, čekankový sirup, třtinový cukr), které nejspíš známe z běžné domácnosti nebo reklam. Shrnuji zde jejich vlastnosti, využití a vyvracím některé mýty. Dále pak krátce zmiňuji historii využití cukru. V další části zmiňuji jednotlivá onemocnění a komplikace spojená s nadměrným přísunem cukru. Poměrně podrobněji se věnuji obezitě, protože toto onemocnění se u nás šíří stále více v mladé populaci a jeho negativních dopadů je obrovské množství. Nejen na zdravotní stránku dítěte a jeho vývoj, ale také na psychickou stránku, která je dle mého názoru s obezitou spojována velmi málo. A přitom psychika sehrává zásadní roli v otázce průběhu a léčby obezity. V praktické části jsem se věnovala výzkumu povědomí rodičů dětí v předškolním a mladším školním věku o celé této problematice. Pomocí dotazníku jsem zjišťovala, zda se rodiče...
Sledování konzumace potravin obsahujících cukr u žákyň 2. stupně ZŠ a střední školy
Veselá, Helena ; Váchová, Alena (vedoucí práce) ; Kovaříková, Miroslava (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou Sledování konzumace potravin obsahující cukr u žákyň 2. stupně ZŠ a středních kol. V teoretické části se zaměřuji na pojem sacharidy, jejich druhy a využití v lidském organismu. Dále se je zde věnována pozornost cukru jako takovému. Jeho historii a škodlivosti na lidský organismus a obsah této pochutiny v potravinách. Ohlédnutí za základy zdravého životního stylu. Dále je v práci popsána historie lidského stravování a současné výživové doporučení pro udržení zdraví. V této práci také hovořím o závislosti a specificky o závislosti na cukru. V této práci předkládám vědecké podklady pro důkaz závislosti na cukru a také vysvětlení, které závislost na cukru popírá. V této práci se také zaměřuji na školní stravování a jeho historii. Hovořím zde také o potravinách, které jsou v současné době dostupné na základních školách a zaměřuji se na stravovací návyky žáků základních a středních škol. Cílem práce bylo zmapovat riziko ohrožení závislosti na cukru u dospívajících dívek. Zaměřila jsem se na dívky základní a střední školy, zmapování stravovacích návyků dospívajících dívek. Průzkum probíhal za pomoci dotazníkového šetření na dvou typech škol. Nejprve byl dotazník vyplněn žákyněmi druhého stupně základní školy v Hostomicích pod Brdy a následně dotazník vyplnily...
Pilotní ověření dotazníku patologické závislosti na jídle - šetření prováděné ve vybraných pražských fast foodech a cukrárnách
Stará, Iveta ; Čablová, Lenka (vedoucí práce) ; Nevoralová, Monika (oponent)
Bakalářská práce se zabývá fenoménem závislosti na jídle. Výzkum byl prováděn mezi zákazníky pražských cukráren, provozoven rychlých občerstvení a supermarketů. Cílem práce je zjistit prevalenci tohoto jevu v pražské populaci navštěvující daná zařízení. Dále zkoumá prevalenci tohoto jevu ve vztahu k socio-demografickým údajům, jako je pohlaví, věk, nejvyšší dosažené vzdělání a výše měsíčního příjmu. Všímá si také četností výskytu jednotlivých kritérií závislosti na jídle. V poslední řadě se také zabývá problematickými potravinami. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část rozebírá problematiku závislosti na jídle. Dle rešerše dostupných zdrojů informuje o diagnostice této nemoci a o nejčastějších problémových potravinách, respektive aditivech v jídle. Pro pochopení problematiky uvádím i rozdíly mezi poruchami příjmu potravy, obezitou a závislostí na jídle. Dále v teoretické části popisuji výzkumy provedené na hlodavcích i lidech, které potvrzují, že tato nemoc existuje. Praktická část se zabývá samotným výzkumem, ke kterému byl použit dotazník převzatý ze Spojených států amerických - Yalská škála závislosti na jídle. Před sběrem dat byly formulovány tři výzkumné otázky a tři hypotézy. Po vyhodnocení dat jsou tyto otázky zodpovězeny a hypotézy potvrzeny nebo vyvráceny....

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 50 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.